GRUZOVCE: Pre vybrežený potok vyhlásila obec 3. stupeň povodňovej aktivity

11.06.2012 Humenné

Gruzovce 11. júna (TASR) - Časť obce Gruzovce v okrese Humenné zaplavila dnes popoludní voda z vybreženého potoka. Jeho hladina prudko stúpla po krátkej prietrži mračien. Následne na to vyhlásila samospráva na území obce 3. stupeň povodňovej aktivity.
Starostka Gruzoviec Monika Tkáčová TASR informovala, že miestny potok s názvom Gruzovčík sa dnes v obci vybrežil pred 15.00 h po krátkom intenzívnom lejaku.
Ako dodala, voda z vybreženého potoka následne zaplavila pozemky približne šiestich rodinných domov. "V určitej chvíli nebola v obci prejazdná ani cesta pre motorové vozidlá. Voda však postupne opadla, takže cesta je opäť priechodná," podotkla starostka.
Zároveň poznamenala, že nahromadená voda naďalej sťažuje prístup Gruzovčanom na dvory viacerých rodinných domov. O výške či charaktere prípadných škôd zatiaľ starostka špekulovať nechcela. "Uvidíme, keď klesne voda," povedala.
Popoludňajšie búrky začali komplikovať dopravnú situáciu v okrese Humenné aj medzi obcami Hankovce a Ľubiša. "Na cestu sa vylieva voda. Cesta je prejazdná s maximálnou opatrnosťou," informovali TASR z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.
 

Vyberte región